Rajtlisták & Eredmények Last Info

A verseny összdíjazása 30 ezer euró. Az összeg a sprint, technikai és hosszútávú versenyszámok női és férfi dobogósai között egyenlő arányban oszlik meg.

Versenyszámok és deszkák típusai

Kategória Versenyszám Deszka méret (láb és hüvelyk)
nyílt
férfi & női
Sprint (200 m)
Technikai (1000 m)
Hosszútáv (18,5 km)
maximum 14’ hosszú merevtestű
ifjúsági
fiú & lány
Sprint (200 m)
Technikai (1000 m)
Hosszútáv (10 km)
maximum 12’6” hosszú felfújható
40+
férfi & női
Sprint (200 m)
Technikai (1000 m)
Hosszútáv (18,5 km)
maximum 14’ hosszú merevtestű
50+
férfi & női
Sprint (200 m)
Technikai (1000 m)
Hosszútáv (10 km)
maximum 14’ hosszú merevtestű
nyílt
férfi & női
Felfújható (7 km) maximum 12’6” hosszú felfújható

Mentőmellény és kötelező felszerelés

A megfelelő deszka mellett a versenyzőknek kell gondoskodniuk az egyéb kötelezően előírt felszerelések meglétéről is.

Hosszútáv és felfújható versenyszámok

Sprint és technikai versenyszámok:

Versenyszámok, pályák

Felfújható versenyszám

A felfújható versenyszám elsősorban a kevésbé tapasztalt és rövidebb távot kedvelő versenyzőknek szól, de ne feledd a felfújható versenyszám is világbajnoki győztest avat. Itt nincs korcsoportos megkülönböztetés, csak férfi és női mezőnyt különböztetünk meg. A pálya Balatonfüred - Tihany - Balatonfüred útvonalon kerül kitűzésre. Rajtja csoportosan zajlik a Tagore sétánnyal párhuzamosan kijelölt rajtvonalról.

Sprint versenyszám

A sprint versenyszám közvetlenül a Tagore sétány előtt, bójákkal kijelölt, 200 méteres egyenes vonalú pályán zajlik. Egy futamban 8-12 versenyző egymás mellett felsorakozva rajtol. A verseny lebonyolítása továbbjutásos rendszerben történik.

Technikai versenyszám

A technikai versenyszám részben gyorsasági, de nagyrészt ügyességi versenyszám. A versenyzőknek összesen 7 darab, cikkcakkban elhelyezett bóját kell megkerülniük egy 1000 méter hosszúságú pályán. A pálya közvetlenül a Tagore sétány előtt kerül kitűzésre. Egy futamban 8-12 versenyző egymás mellett felsorakozva rajtol. A verseny lebonyolítása továbbjutásos rendszerben történik.

Hosszútávú versenyszám

A hosszútávú versenyszám elsősorban a komoly állóképességről és a jó taktikai érzékről szól. Az egyes korcsoportok különböző hosszúságú pályákon versenyeznek. A pályák a Balatonfüred - Tihany - Gödrös által határolt területen kerülnek kitűzésre. A hosszútávú versenyeknek nincsennek előfutamai, így minden nevezett egyből a döntő futamban áll rajthoz. A teljes mezőny csoportos rajttal indul a Tagore sétánnyal párhuzamosan kijelölt rajtvonalról.

Pályarajzok →

A verseny hivatalos programja

Szeptember 8. (szerda)

Szeptember 9. (csütörtök)

Szeptember 10. (péntek)

Szeptember 11. (szombat)

Szeptember 12. (vasárnap)

Csapatverseny

A technikai és hosszútávú versenyszámok U18 és nyílt korcsoportjában a versenyzési engedéllyel rendelkező és egy nemzet színeit képviselő csapatként nevezett versenyzők eredményeit, függetlenül az egyéni eredményektől összesítve is értékeljük. A csapatverseny nevezési feltételeiről és menetéről a versenykiírásban olvasható részletes tájékoztatás.

A nevezés a csapatversenybe díjmentes.

Site Map