Balaton-átevezők a SUP vb-n: Szánti Dominika

A 2021-es balatonfüredi SUP-világbajnokság kapcsán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) úgy döntött, hogy a júliusi Red Bull Balaton-átevezés legjobb öt női és férfi SUP helyezettjeinek nevezési költségeit átvállalja, így elindulhatnak a világbajnokságon nyílt kategóriában. A következő napokban bemutatjuk ezeket a versenyzőket, most Szánti Dominikán a sor.

Szánti Dominika harmadik lett női SUP kategóriában a 2021-es Red Bull Balaton-átevezésen. Rajta kívül csak az őt megelőző két versenyző tudta egy órán belül teljesíteni a távot, ami esetében azért is kell külön kiemelni, mert ez volt élete első SUP-versenye.
„Korábban nem igazán volt semmilyen kötődésem a kajak-kenu sportághoz, most először vettem részt hivatalos versenyen. 2015-ben SUP-oztam először, majd két évvel később, 2017 nyarán voltam a legaktívabb, ekkor dolgoztam együtt először a SUPshop.hu-val, és nekik is köszönhetően azóta is sok lehetőségem van SUP-ozni, igaz egyelőre csak a nyári időszakban.”
A Red Bull Balaton-átevezés számára is hatalmas élmény volt, mind a hangulatot, mind pedig a helyszínt tekintve. Teljesítményével rászolgált a balatonfüredi SUP-világbajnokságon való részvételre, ami számára is nagy meglepetés.
„Nagyon örülök, hogy az eredményemnek köszönhetően a vb-n is részt vehetek, ezt korábban nem gondoltam volna. Sosem eveztem még 18 kilométert, így a felkészülést tekintve vannak bennem kérdőjelek, de mindent belefogok adni, az tuti. A célom, hogy nemzetközi versenyélményt szerezzek és büszkén távozhassak Balatonfüredről.”
Ha Te is szeretnél egy felejthetetlen élménnyel gazdagodni, mint Dominika, nevezz be a 2021-es balatonfüredi SUP-világbajnokság nyílt futamaiba szeptember 3-ig!