Balaton-átevezők a SUP vb-n: Dobi Etelka

A 2021-es balatonfüredi SUP-világbajnokság kapcsán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) úgy döntött, hogy a júliusi Red Bull Balaton-átevezés legjobb 5 női és férfi SUP helyezettjeinek nevezési költségeit átvállalja, így elindulhatnak a nyílt kategóriában. A következő napokban bemutatjuk ezeket a versenyzőket, elsőként Dobi Etelkát.

Dobi Etelka igazi szabadidős sportoló, rengeteg sportágban kipróbálta már magát. A kajak-kenu sportág lelkes követője, a SUP-pal 2017-ben találkozott először, és szinte azonnal beleszeretett.
„Tihanyban béreltünk először egy SUP-ot és teljesen lenyűgözött. Távolról úgy tűnt, mintha a vízen járnának az emberek. A családdal hamar meg is vettük az első deszkánkat, azóta tavasztól őszig, amikor az időn engedi, vízre szállunk. A nyaralásokkal együtt minimum 30-40 túrát biztosan megteszünk, de lenne igényünk ennek a sokszorosára is.”
Etelka a Red Bull Balaton-átevezésen is remekül teljesített, ötödik lett a női SUP-osok versenyében, annak ellenére, hogy a táv során akadtak nehézségei.
„A szeles idő és a hullámoknak hála legalább háromszor estem le a deszkáról, így tapasztalatból mondom, hogy pufi mentőmellényben felkapaszkodni is egy élmény. Egyébként sok ismerőssel összefutottunk, jó volt a Covid után újra egy ilyen fesztiváli közegben kikapcsolódni.”
Fantasztikus lehetőségnek tartja, hogy amatőrként elindulhat a balatonfüredi világbajnokságon, amelyre már a felkészülést is megkezdte, nem is egyedül.
„A kéthetesre tervezett családi nyaralást átneveztük edzőtáborrá. Lehetőség szerint igyekszem minden nap evezni néhány órát. Sokat segít a férjem és a négy gyerekünk is, mindannyian szoktak tippeket adni. A célom a tisztes helytállás lesz.”