Balaton-átevezők a SUP vb-n: Suba-Bokodi Éva

A 2021-es balatonfüredi SUP-világbajnokság kapcsán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) úgy döntött, hogy a júliusi Red Bull Balaton-átevezés legjobb öt női és férfi SUP helyezettjeinek nevezési költségeit átvállalja, így elindulhatnak a nyílt kategóriában. A következő napokban bemutatjuk ezeket a versenyzőket, ezúttal Suba-Bokodi Évát.

Éva 10 évvel ezelőtt, Miami-ban látott egy hölgyet, aki az öbölben SUP-ozott. Évekkel később egy horvátországi nyaraláson állt először deszkára, és azóta is töretlen a lelkesedése.
„A nyaralást követő hétvégén már a saját SUP-unkon álltunk, a Balaton vízén. Eleinte csak nyáron, hobbiból evezgettem, majd jött az ötlet, hogy Balatonakarattyáról indulva nekivágok és jutok ameddig jutok. Először Balatonkenese volt a cél, majd ezeket a távokat folyamatosan növeltem egészen Alsóőrsig, és vissza.”
Nyaranta heti három-négy alkalommal evez, versenyezni pedig idén kezdett el. A 2021-es Red Bull Balaton-átevezésen negyedik lett a hölgyek között. Mivel a Balaton közelében él nap, mint nap látja tavat, de így is emlékezetes dátum marad számára július tizedike.
„Kora délután indultam, a fordulót követően már elég barátságossá vált a víz, bár az elején még nagyon küzdelmes volt. Az első 500 méternél én is megnéztem milyen a víz hőfoka egy hatalmas esést követően, és a Balaton közepe felé sem volt sokkal egyszerűbb a helyzet. Technikás feladat volt, de én imádtam minden pillanatát.”
Fonyód iSUP I..jpg
A közelgő SUP-világbajnokságra már hetek óta nagyon készül, hiszen hatalmas öröm és megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen rangos versenyen is rajthoz állhat.
„A célom, hogy a lehető legjobb formámat tudjam hozni. A családomon kívül többen is segítenek a felkészülésben. Az erőnléti és állóképesség fejlesztést Mihályi Edit személyi edzővel csináljuk, SUP technikai oktatóm és mentorom pedig Márton Károly, akit azt hiszem nem kell bemutatni a SUP világában. Hálás vagyok, amiért a tudását és tapasztalatait hajlandó maximális türelemmel átadni.” – mondta Suba-Bokodi Éva.