Balaton-átevezők a SUP vb-n: Rasztotzky Eszter

A 2021-es balatonfüredi SUP-világbajnokság kapcsán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) úgy döntött, hogy a júliusi Red Bull Balaton-átevezés legjobb öt női és férfi SUP helyezettjeinek nevezési költségeit átvállalja, így elindulhatnak a nyílt kategóriában. A következő napokban bemutatjuk ezeket a versenyzőket, következzen a magyar válogatottba is bekerülő Rasztotzky Eszter.

Rasztotzky Eszter neve ismerősen csenghet a kajak-kenu sportot rendszeresen követők körében. A korábbi világbajnoki ezüst-, és bronzérmes kajakos Rasztotzky János idősebbik lánya, aki édesapjához hasonlóan szép karriert tudhat maga mögött.
„16 évig kajakoztam, többször voltam korosztályos és felnőtt világversenyeken. 2003-ban felnőtt világbajnok lettem (Gainesville, K-4 1000 méter Dékány Kinga, Rasztotzky Eszter, Fazekas Krisztina, Janics Natasa – a szerk.). A KSI-ben kezdtem, később a BSE és az UTE színeiben is versenyeztem, végül az MTK-ban hagytam abba.”
Eszter jelenleg a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia, valamint a szülei által alapított Dunakeszi Kajak Club edzője. A SUP-ot három éve próbálta ki először, a SUP Race Hungary SE versenyzője. Ő lett a 2021-es Red Bull Balaton-átevezés női kategóriájában a „First Lady”, miután 50 perc és 48 másodperc alatt teljesítette a távot, ami messze a legjobb idő volt a 326 főt számláló mezőnyben.
„Nagyon jó érzésekkel zártam az idei átevezést. A víz és a körülmények kihívást jelentettek, de összességében nagy élmény volt. Heti három-négy alkalommal állok deszkára, köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehetek a világbajnokságon. A célom, hogy minél jobb helyezést érjek el.” - mondta Rasztotzky Eszter, aki nem rég a fonyódi SUP magyar bajnokságon kétszáz méteren aranyérmes lett merev deszkán és bekerült a magyar válogatottba.